Diëtiste Laura Walravens

Wie ben ik?

Ik ben Laura Walravens, erkend diëtist met een grote passie voor gezonde voeding. Als diëtist wil ik jou motiveren en begeleiden om een gezonde levensstijl aan te gaan.

Ik behaalde mijn diploma van bachelor in de voedings- en dieetkunde in 2021 aan de Erasmushogeschool Brussel. Ik hecht enorm veel belang aan het up to date blijven en volg daarom op geregelde basis bijscholingen.

Ik ben lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en diëtisten, en ik ben erkend door het RIZIV.

Je kan bij mij terecht voor

Gezonde voeding Gewichtsverlies Diabetes type 1
Diabetes type 2

Hart- en vaatziekten

  • Verhoogde bloeddruk
  • Verhoogde cholesterol
Ondergewicht Eetstoornissen
Allergieën en intoleranties Vegetarische voeding Emo-eten

Wat kan je verwachten?

Als diëtist begeleid ik u naar nieuwe gezonde eet- en leefgewoonten. Om deze doelen te bereiken zijn vaak meerdere consultaties nodig.

Eerste consultatie

Tijdens de eerste consultatie bekijk ik samen met u wat uw verwachtingen zijn en wat je vragen zijn. Verder ga ik samen met u na wat uw eetgewoonten zijn, vanuit uw eetgewoonten stellen we samen enkele actiepunten op waaraan gewerkt zal worden. Dit uiteraard op uw eigen tempo.
Indien u een bloedonderzoek heeft of een verwijsbrief van uw huisarts, overloop ik deze graag met u.

Tweede consultatie

Tijdens deze consultatie wordt het persoonlijk voedingsadvies besproken. Indien u zelf vragen heeft worden deze beantwoord.

Opvolgconsultaties

Deze consultaties dienen als motivatie en opvolging. We bespreken hoe de voorbije tijd verlopen is, als coach zal ik bijsturen waar nodig. Indien je nog bijkomende vragen hebt, worden deze samen met u besproken en beantwoord.

Tarieven

In de volgende tarieven zit zowel de voorbereidingen en het werk achteraf ingerekend zodat ik het advies zo persoonlijk mogelijk kan maken.

• Intake consult (+/- 1u): €60
• Tweede consult (+/- 45 min): €40
• Opvolgconsulten (+/- 30 min): €30

Gelieve minstens 24 uur op voorhand een consultatie te annuleren anders wordt deze aangerekend.

Terugbetalingen

Patiënten met diabetes type 2, die een diabetespas of een zorgcontract hebben ondertekend, kunnen voor 2 raadplegingen per kalenderjaar een terugbetaling krijgen.

Sinds 1 april 2020 kunnen kinderen en jongeren (van 6 tot en met 17 jaar) met obesitas een terugbetaling van het ziekenfonds krijgen voor een begeleiding van 1 uur + 5 x 30 minuten opvolging gedurende het eerste jaar, en 4 x 30 minuten opvolging gedurende het tweede jaar. De voorwaarde is een voorschrift van de huisarts of pediater.

Voor meer informatie omtrent de terugbetalingen verwijs ik u graag door naar de volgende websites. Bij extra vragen raadpleegt u best uw mutualiteit.